Υλικά

  • 8 φλιτζάνια μπρόκολο
  • 1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λιώστε αρχικά 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε το μπρόκολο και το ζωμό, σκεπάστε και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
  3. Ρίξτε τη σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι τη μέση και ανακατέψτε μέχρι να γίνει σαν πουρές.
  4. Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά λιώστε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανακατέψτε με το αλεύρι και προσθέστε το γάλα.
  5. Ανακατέψτε μέχρι να πήξει και προσθέστε μετά τη σούπα.
  6. Πασπαλίστε με πιπέρι και σερβίρετε.