Υλικά
- 1 μικρή πατάτα
- ½ γλυκοπατάτα (την κόκκινη)
- 1 παντζάρι
- 1 ραπάνι άσπρο
- 1 καρότο μέτριο
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε αρχικά ένα μπολ με κρύο νερό και λίγο αλάτι.
- Κόψτε με υπομονή πολύ λεπτές στρόγγυλες φετούλες από τα ωμά λαχανικά και ρίξτε τες μέσα στο νερό.
- Βάλτε το μπολ λίγη ώρα στο ψυγείο ή ρίξτε παγάκια μέσα.
- Ετοιμάστε το τηγάνι με αρκετό καλαμποκέλαιο.
- Βγάλτε τα λαχανικά σε καθαρή πετσέτα και σκουπίστε τα πολύ καλά.
- Ρίξτε λίγα λαχανικά να τηγανιστούν, να μην σκεπάζουν το ένα το άλλο αλλά να γεμίσει φυσικά το τηγάνι.
- Γυρίστε τα με την τρυπητή κουτάλα να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά.
- Βγάλτε τα μόλις αρχίζουν να ροδίζουν ή γυρνούν οι άκρες.
- Το παντζάρι χρειάζεται πολύ λίγη ώρα. Τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί για να μείνει εκεί το περίσσιο λάδι που τυχόν πήρατε με την κουτάλα.
- Πασπαλίστε με αλάτι ή ανθό αλατιού και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολ.