Υλικά
- 260 γρ. αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 μεγάλο αβγό
- 1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση
- Αρχικά ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
- Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτετε και το αβγό και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Προσθέτετε το αλεύρι σιγά σιγά και χτυπάτε μέχρι να απορροφηθεί (μην τα παραχτυπήσετε γιατί θα σφίξουν).
- Παίρνετε κουταλιές από τη ζύμη και πλάθετε μπισκότα.
- Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
- Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε για 5 λεπτά και μετά τα βγάζετε από το ταψί. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα φυλάτε σε αεροστεγές δοχείο.