Υλικά
- 5 αβγά
- 500 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 400 γρ. αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μέλι και το βράζετε μέχρι να ζεσταθεί.
- Προσθέτετε τη σόδα και αποσύρετε για λίγο την κατσαρόλα από τη φωτιά, γιατί σχηματίζεται πολύς αφρός.
- Συνεχίζετε να βράζετε το μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να γίνει πολύ σκούρο και αρχίσει να μυρίζει λίγο σαν καμένο. Δεν πρέπει να το βράσετε παραπάνω, γιατί θα γίνει κάρβουνο.
- Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και το αφήνετε λίγο να κρυώσει.
- Σ’ ένα μίξερ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Προσθέτετε το χλιαρό μείγμα του μελιού στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς.
- Κατόπιν προσθέτετε αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά όλο το μείγμα, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε μία λαδόκολλα με διάμετρο 30 εκ. βάζετε λίγο από το μείγμα και το απλώνετε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τσέρκι. Κάθε παντεσπάνι πρέπει να είναι πολύ λεπτό, τόσο όσο να μη φαίνεται το χαρτί.
- Αν το χαρτί γλιστράει, το βάζετε πάνω σε μία λίγο βρεγμένη πετσέτα.
- Ψήνετε, μέχρι το παντεσπάνι να πάρει χρώμα, περίπου 5-7 λεπτά το κάθε ένα. Κάθε παντεσπάνι, που ψήνεται, το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.