Υλικά
- 4 φιλέτα πέστροφας
- 50 γρ. τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2-3 κ. σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο και σπασμένο
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ανάβετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
- Στρώνετε τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω σε λαδωμένο ταψάκι.
- Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το ψωμί τριμμένο, το βούτυρο, το μαϊντανό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, καθώς και τη μισή ποσότητα κουκουνάρι.
- Στρώστε το μείγμα πάνω από τα φιλέτα και ραντίστε με ελαιόλαδο. Ψήστε στο γκριλ για 5 λεπτά.
- Πασπαλίστε με το υπόλοιπο κουκουνάρι και σερβίρετε με έξτρα λεμόνι.