Υλικά
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ποτήρι του νερού λευκό ξηρό κρασί
- 1 ζωμός κότας
- 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- λίγο φρέσκο θυμάρι
- λίγο αλεύρι
- 4-5 κουτ. σούπας βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το σοτάρουμε σε τηγάνι με 3-4 κουταλιές από το βούτυρο.
- Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου.
- Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον ζωμό κότας και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί ο ζωμός και εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Κατόπιν συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο χρειαστεί για να καλύψει μέχρι τη μέση τα φιλέτα από το κοτόπουλο.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα.
- Στο μεταξύ, σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
- Τα ρίχνουμε στο σκεύος όπου μαγειρεύεται το κοτόπουλο μαζί με το θυμάρι και την κρέμα γάλακτος.
- Τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα τους.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μανιταριών ζεστό στα πιάτα και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.