Υλικά
- 3 φιλέτα κοτόπουλου
- 2/3 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. φρυγανιά αλεσμένη
- ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- 4 κοφτές κουταλιές βούτυρο και επιπλέον για το ταψί
- αλάτι
- πιπέρι
- μαγιονέζα και κέτσαπ για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C, ντύνετε με αντικολλητική λαδόκολλα το ταψί του φούρνου και την αλείφετε με βούτυρο.
- Χτυπάτε τα φιλέτα με ξύλινο σφυρί ή τα περνάτε από πάνω με τον πλάστη, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα λεπτά και στο μισό του αρχικού τους πάχους.
- Ύστερα, τα τεμαχίζετε σε όσο καλύτερα μπορείτε ομοιόμορφα κομμάτια, λίγο μεγαλύτερα από δυο μπουκιές και τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
- Βάζετε σε ένα σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αβγό και σε ένα τρίτο τη γαλέτα αναμειγμένη με την παρμεζάνα και τη ρίγανη.
- Αλευρώνετε πρώτα τα κομμάτια του κοτόπουλου, ύστερα τα περνάτε στο αβγό και τέλος τα τυλίγετε στο μίγμα της φρυγανιάς, φροντίζοντας να πιάσουν καλά, παντού.
- Τα απλώνετε πάνω στη βουτυρωμένη λαδόκολλα και βάζετε πάνω σε κάθε κομμάτι από ένα μικρό κομματάκι βούτυρο.
- Ψήνετε τα nugget στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
- Τα σερβίρετε με σαλάτα και τα συνοδεύετε, αν θέλετε, με μαγιονέζα και κέτσαπ.