Υλικά

  • 3 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2/3 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. φρυγανιά αλεσμένη
  • ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 4 κοφτές κουταλιές βούτυρο και επιπλέον για το ταψί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαγιονέζα και κέτσαπ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C, ντύνετε με αντικολλητική λαδόκολλα το ταψί του φούρνου και την αλείφετε με βούτυρο.
  2. Χτυπάτε τα φιλέτα με ξύλινο σφυρί ή τα περνάτε από πάνω με τον πλάστη, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα λεπτά και στο μισό του αρχικού τους πάχους.
  3. Ύστερα, τα τεμαχίζετε σε όσο καλύτερα μπορείτε ομοιόμορφα κομμάτια, λίγο μεγαλύτερα από δυο μπουκιές και τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
  4. Βάζετε σε ένα σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αβγό και σε ένα τρίτο τη γαλέτα αναμειγμένη με την παρμεζάνα και τη ρίγανη.
  5. Αλευρώνετε πρώτα τα κομμάτια του κοτόπουλου, ύστερα τα περνάτε στο αβγό και τέλος τα τυλίγετε στο μίγμα της φρυγανιάς, φροντίζοντας να πιάσουν καλά, παντού.
  6. Τα απλώνετε πάνω στη βουτυρωμένη λαδόκολλα και βάζετε πάνω σε κάθε κομμάτι από ένα μικρό κομματάκι βούτυρο.
  7. Ψήνετε τα nugget στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
  8. Τα σερβίρετε με σαλάτα και τα συνοδεύετε, αν θέλετε, με μαγιονέζα και κέτσαπ.