Υλικά

  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη λευκή
  • 1/4 κουτ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 3 φλυτζ. ανανάς σε κομμάτια
  • 2 κομμάτια αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1½ κουταλιές σούπας λευκό ρούμι
  • χυμός από 2-3 πορτοκάλια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το τζίντζερ και τον ανανά.
  2. Βάλτε το μείγμα σε ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Προσθέστε τον γλυκάνισο και μαγειρέψτε το μείγμα, χωρίς να ανακατεύετε πολύ, μέχρι να καραμελώσει ο ανανάς.
  4. Ρίξτε το ρούμι μέσα στο τηγάνι και άστο να εξατμιστεί.
  5. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το χυμό.
  6. Βγάλτε από το μείγμα τον γλυκάνισο και χτυπήστε το μείγμα στο μπλέντερ.
  7. Ρίξτε το μείγμα στις ειδικές παγοθήκες για γρανίτα.
  8. Αφήστε το μείγμα να παγώσει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.