Υλικά
- 1/3 φλιτζ. ζάχαρη λευκή
- 1/4 κουτ. τζίντζερ σε σκόνη
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- 3 φλυτζ. ανανάς σε κομμάτια
- 2 κομμάτια αστεροειδής γλυκάνισος
- 1½ κουταλιές σούπας λευκό ρούμι
- χυμός από 2-3 πορτοκάλια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το τζίντζερ και τον ανανά.
- Βάλτε το μείγμα σε ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέστε τον γλυκάνισο και μαγειρέψτε το μείγμα, χωρίς να ανακατεύετε πολύ, μέχρι να καραμελώσει ο ανανάς.
- Ρίξτε το ρούμι μέσα στο τηγάνι και άστο να εξατμιστεί.
- Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το χυμό.
- Βγάλτε από το μείγμα τον γλυκάνισο και χτυπήστε το μείγμα στο μπλέντερ.
- Ρίξτε το μείγμα στις ειδικές παγοθήκες για γρανίτα.
- Αφήστε το μείγμα να παγώσει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.