Υλικά
- 3/4 κιλού χουρμάδες μαζί με το κουκούτσι
- 1 κ. σ. βούτυρο γάλακτος
- 1/4 κ. γλ. μαστίχα σκόνη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Φτιάχνετε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το σιμιγδάλι με το βούτυρο κομμένο σε κύβους, το μαχλέπι, τη μαστίχα και την ζάχαρη.
- Δουλεύετε με το χέρι σας τα υλικά ζυμώνοντας με γρήγορες κινήσεις για τουλάχιστον 6′-8′.
- Σκεπάζετε το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε σε δροσερό μέρος για 10 ώρες να ξεκουραστεί και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αφού ξεκουραστεί προσθέτετε στο μείγμα τη μαγιά και το ροδόνερο και ανακατεύετε με τα χέρια ξανά ζωηρά.
- Φτιάχνετε τη γέμιση. Καθαρίζετε τους χουρμάδες και αφαιρείτε τα κουκούτσια με ένα μαχαιράκι.
- Τους πολτοποιείτε. Ρίχνετε τον πολτό σε ένα μπολ και προσθέτετε το βούτυρο και την μαστίχα.
- Παίρνετε ένα κομματάκι ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και το τοποθετείτε στο κέντρο της παλάμης σας. Το ανοίγετε ελαφρά με τα δάχτυλα του άλλου χεριού για να απλώσει η ζύμη.
- Στο κέντρο της τοποθετείτε ένα κουταλάκι γλυκού γέμιση και μετά ενώνετε με τα δάχτυλά σας τις άκρες έτσι ώστε να κλείσετε μέσα τη γέμιση.
- Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η γέμιση. Τραβάτε γραμμούλες ελαφρά επάνω στην επιφάνεια τους με ένα πιρούνι ή ένα τσιμπιδάκι έτσι ώστε να κάνετε σχέδια.
- Τοποθετείτε τα μαμούλ σε λαμαρίνα φούρνου που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε για 30′ μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.