Υλικά
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο (και λίγο ακόμη για το ταψί)
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο ακόμη για το ταψί)
- 1/3 του φλιτζανιού γάλα
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι γραβιέρα (τριμμένη)
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι (χοντροτριμμένο)
- 1 κουταλιά φρέσκο δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
- Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το γάλα, το λάδι και τα αβγά.
- Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη γραβιέρα, το δεντρολίβανο, το μπέικιν πάουντερ, 1½ κουταλάκι αλάτι και όσο πιπέρι θέλουμε.
- Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και το μείγμα του αβγού και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180° C και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίσουμε.
- Αν αρχίσει να ψήνεται πολύ από πάνω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.