Υλικά

  • 1 κιλό µελιτζάνες στρογγυλές
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • αλάτι
  • φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση

  1. Τρυπάτε αρχικά τις µελιτζάνες µε ένα πιρούνι και τις ψήνετε στο φούρνο.
  2. Τις καθαρίζετε και τις πολτοποιείτε στο µίξερ µε το λεμόνι και το αλάτι.
  3. Προσθέτετε το σκόρδο και λίγο λίγο το λάδι.
  4. Σερβίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο.