Υλικά

  • 1 διπλός κριτικός κρίθινος ντάκος ανοιγμένος στα δυο
  • 2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες και 1 μέτρια, τεμαχισμένη
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 γεμάτες κουταλιές θρυμματισμένη φέτα
  • 1 κουταλιά κάπαρη
  • 6 μαύρες ελιές
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τη μέτρια ντομάτα και την αλέθετε στο μπλέντερ, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, μέχρι να πολτοποιηθεί.
  2. Βάζετε σε πιατέλα τα 2 κομμάτια του ντάκου και τα περιχύνετε.
  3. Τα αφήνετε να μουλιάσουν λίγο, για 10 λεπτά.
  4. Ύστερα, βάζετε από πάνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις αλατίζετε ελαφρά και προσθέτετε από πάνω τη φέτα, την κάπαρη και τις ελιές.
  5. Πασπαλίζετε με ρίγανη, ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε.