Υλικά
- 1 διπλός κριτικός κρίθινος ντάκος ανοιγμένος στα δυο
- 2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες και 1 μέτρια, τεμαχισμένη
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 γεμάτες κουταλιές θρυμματισμένη φέτα
- 1 κουταλιά κάπαρη
- 6 μαύρες ελιές
- ½ κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβετε τη μέτρια ντομάτα και την αλέθετε στο μπλέντερ, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, μέχρι να πολτοποιηθεί.
- Βάζετε σε πιατέλα τα 2 κομμάτια του ντάκου και τα περιχύνετε.
- Τα αφήνετε να μουλιάσουν λίγο, για 10 λεπτά.
- Ύστερα, βάζετε από πάνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις αλατίζετε ελαφρά και προσθέτετε από πάνω τη φέτα, την κάπαρη και τις ελιές.
- Πασπαλίζετε με ρίγανη, ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε.