Υλικά

  • 2 φιλέτα ψαριού (γαλέο)
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα τοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα κρεμμύδια.
  2. Τα ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να γίνουν διάφανα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, την πάπρικα, το φύλλο δάφνης, τις 1-2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, τον τοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι, καθώς και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
  4. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει και να δέσει σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20-30 λεπτά.
  5. Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα 1 μικρό φλιτζανάκι νερό και τις δύο μεγάλες φέτες του ψαριού και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας για να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
  6. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ελέγχουμε εάν το ψάρι έχει γίνει ή εάν έχει εξατμιστεί το νερό.
  7. Σερβίρουμε στο πιάτο τη φέτα του ψαριού, με αρκετά κρεμμύδια και σάλτσα.
  8. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.