Υλικά
- 1 κιλό αρνάκι, κομμένο σε κύβους
- 1 κονσέρβα (400γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 πακέτο κριθαράκι
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλας
- ½ κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά, αλατοπιπερώνετε το αρνάκι και το βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
- Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κριθαράκι και το βούτυρο.
- Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα, σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια, βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και προσθέτετε το κριθαράκι, το βούτυρο και λίγο ζεστό νερό (να σκεπάζει το κριθαράκι).
- Συνεχίζετε το ψήσιμο με σκεπασμένο το φαγητό για 1 ώρα ακόμη ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μαλακώσει το κριθαράκι.
- Κάθε 15 λεπτά ανοίγετε το φαγητό, το ανακατεύετε και το βάζετε στο φούρνο για να γίνει πιο σπυρωτό το κριθαράκι.