Υλικά
- 10 ώριμα αρωματικά βερίκοκα
- 2 φλ. ζάχαρη
- 4 φλ. κονιάκ
- 1 φλ. λικέρ πορτοκάλι
- φλούδα από 1 ακέρωτο βιολογικό πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε ώριμα αλλά σφιχτά φρούτα χωρίς χτυπήματα.
- Τα πλένουμε. Κόβουμε τα βερίκοκα στα δύο, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
- Πασπαλίζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού. Αφήνουμε το μείγμα για 10΄ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (δεν πρέπει να βράσουν).
- Μόλις κρυώσουν τα φρούτα μας, τα βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο. Προσθέτουμε το κονιάκ και το λικέρ κι ανακατεύουμε.
- Σφραγίζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
- Όταν ωριμάσει το μείγμα, σουρώνουμε το λικέρ μέσα σε διπλωμένο τουλπάνι, πιέζοντας τη σάρκα των φρούτων (τα οποία δεν χρειαζόμαστε άλλο).
- Για μεγαλύτερη διαύγεια μπορούμε να το σουρώσουμε ακόμα μία φορά. Το μοιράζουμε σε δύο αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο.