Υλικά
- 100 γρ. ψίχα από φυστίκια Αιγίνης, κομμένα στο μπλέντερ σε σκόνη
- 250 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 250 ml πλήρες γάλα φρέσκο
- 120 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. κόρν φλάουερ
- 2 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κρόκοι αβγών
- μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε στο μείγμα του γάλακτος την πούδρα φιστικιού και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το κορν φλάουερ, το εκχύλισμα βανίλιας και τη μισή κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά.
- Με μια κουτάλα παίρνουμε από το ζεστό μείγμα γάλακτος και αδειάζουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα των αβγών, ενώ ανακατεύουμε αδιάκοπα, όπως κάνουμε στο αυγολέμονο.
- Αφού αδειάσουμε όλο το μείγμα του ζεστού γάλακτος στο μπολ ρίχνουμε το νέο μας μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
- Συνεχίζουμε βρασμό σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ενώ ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Για να βεβαιωθούμε ότι έχει δέσει το μείγμα βουτάμε μέσα μια σπάτουλα σιλικόνης ή ένα κουτάλι, αν το μείγμα σταθεί, τότε είστε έτοιμοι.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, μετά βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
- Αδειάζουμε το κρύο μείγμα στην παγωτομηχανή ή στον κάδο του μίξερ. Αν χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Αν χρησιμοποιήσετε το μίξερ, το χτυπάτε για 5 λεπτά, το αφήνετε για 2 ώρες στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία 1 ή 2 ακόμη φορές, ανάλογα με το πόσο εύκολα πήξει το παγωτό.
- Φυλάτε το παγωτό στην κατάψυξη.