Υλικά

  • 500 γρ. τρυφερό σπανάκι
  • 1 φλ. τσ. φύλλα ρόκας
  • 1 φλ. τσ. φράουλες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 φλ. τσ. καρύδια

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά και στεγνώνουμε τα φύλλα από το σπανάκι.
  2. Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε στη μέση.
  3. Κόβουμε σε λεπτά φετάκια το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Χοντροκόβουμε στο μούλτι τα καρύδια.
  4. Χτυπάμε καλά τα υλικά της βινεγκρέτ με αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε όποιο από τα υλικά θέλουμε επιπλέον.
  5. Ανακατεύουμε καλά τα σαλατικά με τη βινεγκρέτ και τα μεταφέρουμε σε σαλατιέρα.
  6. Σκορπίζουμε επάνω τα καρύδια και γαρνίρουμε με φράουλες.