Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 0,5 κ. γ. αλάτι
  • 60 ml σπορέλαιο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. γάλα
  • βανίλια

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το γάλα και τη βανίλια.
  3. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με πιρούνι στην αρχή και μετά με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί τριφτή ζύμη.
  4. Πιέζουμε τη ζύμη να εφαρμόσει στη βάση και στα τοιχώματα βουτυρωμένης ταρτιέρας. Την τρυπάμε με πιρούνι.
  5. Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινο σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.
  6. Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί τριφτή ζύμη
  7. Πασπαλίζουμε τα ροδάκινα με το μείγμα τριφτής ζύμης.
  8. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45-50 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε την τάρτα με παγωτό της αρεσκείας μας.