Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γ. ζάχαρη
- 0,5 κ. γ. αλάτι
- 60 ml σπορέλαιο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. γάλα
- βανίλια
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το γάλα και τη βανίλια.
- Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με πιρούνι στην αρχή και μετά με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί τριφτή ζύμη.
- Πιέζουμε τη ζύμη να εφαρμόσει στη βάση και στα τοιχώματα βουτυρωμένης ταρτιέρας. Την τρυπάμε με πιρούνι.
- Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινο σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί τριφτή ζύμη
- Πασπαλίζουμε τα ροδάκινα με το μείγμα τριφτής ζύμης.
- Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45-50 λεπτά.
- Σερβίρουμε την τάρτα με παγωτό της αρεσκείας μας.