Υλικά
- 500 γρ. πέννες ριγέ
- 500 γρ. μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
- ½ φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 1 κ. σ. μπούκοβο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- ¼ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα συνεχώς για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα χτυπώντας με το σύρμα συνεχώς, ώστε να μη σβολιάσει.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι το γάλα να αρχίσει να βράζει και η σάλτσα να πήξει.
- Προσθέτουμε το κίτρινο ημίσκληρο τυρί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το τυρί να λιώσει.
- Μόλις πήξει η σάλτσα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.