Υλικά
- 1½ κιλό πατάτες
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- μοσχοκάρυδο τριμμένο στη μύτη του κουταλιού
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1½ φλιτζάνι γάλα ζεστό
- 1 αβγό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε ολόκληρες, με τη φλούδα τους σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στις συνέχεια τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με πιρούνι.
- Βάζετε τις λιωμένες πατάτες σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά τις ανακατεύετε με πιρούνι με το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις γίνει ο πουρές, ρίχνετε μέσα το τυρί και το αβγό και ανακατεύετε καλά.