Υλικά
- 1 κιλό κεράσια (ώριμα, χωρίς αλλοιώσεις στο φλοιό τους και χτυπήματα)
- 700 γραμμ. ζάχαρη
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια (φορώντας γάντια).
- Βάζουμε τα κεράσια με τους χυμούς τους σε κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο νεράκι (στο ένα κιλό περίπου μισό φλ. τσαγιού) και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε τη μαρμελάδα. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Ξαφρίζουμε τους αφρούς που μαζεύονται στην επιφάνεια. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με ξύλινη κουτάλα.
- Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Μόλις η ράχη της κουτάλας κρατάει στρώση μαρμελάδας, τότε σβήνουμε τη φωτιά (βράζουμε περίπου 35΄-40΄).
- Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα, γεμίζοντάς τα ως πάνω.
- Σφραγίζουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε στον πάγκο. Όταν κρυώσουν τελείως, τα τοποθετούμε στο ντουλάπι. Όταν ανοίξουμε τα βάζα, τα βάζουμε στο ψυγείο.