Υλικά

  • 2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½  φλιτζάνι νερό
  • 200 γραμ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Σε μια επιφάνεια εργασίας ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και κόβουμε μέσα στο αλεύρι το βούτυρο.
  2. Τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο δημιουργώντας ψίχουλα. Ρίχνουμε το αλμυρό νερό και ζυμώνουμε τη ζύμη.
  3. Πλάθουμε και κόβουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια, το τελευταίο κομμάτι πρέπει να είναι μικρότερο από τα άλλα.
  4. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο πάχους 1 mm. Τρυπάμε τα φύλλα σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.
  5. Τοποθετούμε τα φύλλα σε ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 ° C για 8-10 λεπτά. Έχουμε έτσι 5 παντεσπάνια.