Υλικά
- 2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ φλιτζάνι νερό
- 200 γραμ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε μια επιφάνεια εργασίας ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και κόβουμε μέσα στο αλεύρι το βούτυρο.
- Τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο δημιουργώντας ψίχουλα. Ρίχνουμε το αλμυρό νερό και ζυμώνουμε τη ζύμη.
- Πλάθουμε και κόβουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια, το τελευταίο κομμάτι πρέπει να είναι μικρότερο από τα άλλα.
- Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο πάχους 1 mm. Τρυπάμε τα φύλλα σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.
- Τοποθετούμε τα φύλλα σε ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 ° C για 8-10 λεπτά. Έχουμε έτσι 5 παντεσπάνια.