Υλικά

  • 300 γρ. ωμά χτένια
  • 2 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ. σ. λευκό κρασί
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα χτένια με μια χαρτοπετσέτα και πασπαλίζετε και τις δύο πλευρές του κάθε χτενιού με αλάτι και πιπέρι.
  2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και το τοποθετείτε στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.
  3. Μόλις το βούτυρο και το ελαιόλαδο ζεσταθούν αρκετά, προσθέτετε τα χτένια. Σοτάρετε τα χτένια για 2 με 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν καφέ χρώμα σε κάθε πλευρά τους.
  4. Μόλις τα χτένια ροδίσουν, προσθέτετε το κρασί και περιμένετε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί.
  5. Στη συνέχεια στύβετε μισό λεμόνι πάνω από τα χτένια, τα πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.