Υλικά
- 1 κιλό μπανάνες
- 1/2 κούπα ζάχαρη (κατά προτίμηση ζάχαρη άχνη)
- 1 κούπα παγωμένο γάλα
- 1/3 κούπα χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια (ροδέλες).
- Απλώνουμε τα κομμάτια σε ένα μικρό ταψάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη μερικές ώρες για να παγώσουν.
- Μόλις παγώσουν τα κομμάτια, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
- Τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το παγωμένο γάλα και χτυπάμε (θα βοηθήσει πολύ αν το μπλέντερ έχει ειδική υποδοχή για ρίψη υλικών).
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες (ανάλογα το ψυγείο).
- Για καλύτερα αποτελέσματα, κάθε μία ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με το κουτάλι.