Υλικά

  • 150 γρ. μπισκότα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 4 λεμόνια
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Τοποθετούμε σε μία φόρμα τάρτας ή κατά προτίμηση σε τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., πιέζοντας τη ζύμη προς τα κάτω και προς τα τοιχώματα.
  3. Ανακατεύουμε τους κρόκους με το ζαχαρούχο, ξύσμα από 2 λεμόνια και χυμό από 4 λεμόνια.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύουμε καλά και μ’ αυτήν γεμίζουμε την τάρτα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C για 15-20 λεπτά. Γαρνίρουμε τη τάρτα λεμόνι με άγλυκη σαντιγί.