Υλικά
- 400 γρ. ταλιατέλες
- 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κύβους
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε τους κύβους της μελιτζάνας και τους αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά, για να αποβάλουν τους πικρούς χυμούς τους.
- Ξεπλένουμε τους κύβους μελιτζάνας με κρύο νερό και τους στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κυβάκια της μελιτζάνας και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2 με 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι το ντοματάκι με το χυμό τους και το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Αφήνουμε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για 15 με 20 λεπτά.
- Παράλληλα, βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι.
- Ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να βράσουν 5-6 λεπτά, ώστε να ετοιμαστούν και να μην λιώσουν.
- Σουρώνουμε τις ταλιατέλες, και τις μεταφέρουμε σε μια ζεστή πιατέλα.
- Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα της μελιτζάνας. Αν θέλουμε, περιχύνουμε με τριμμένη παρμεζάνα.