Υλικά
- 3,5 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (έξτρα)
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- λίγο αλάτι
- 2 αβγά
- βανίλια για άρωμα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 πακέτο μπισκότα
- 3-4 μπανάνες
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το 1/3 της ζάχαρης, το κορν φλάουρ, το αλάτι και τα αβγά με το μισό φλιτζάνι γάλα.
- Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι να βράσει μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Μόλις βράσουν, ρίχνετε σιγά σιγά το μείγμα των αβγών και ανακατεύετε μέχρι να πήξουν.
- Το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και τη βανίλια ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.
- Αφήνετε το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Σπάτε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα μοιράζετε σε ποτήρια, σαν βάση.
- Γεμίζετε το κάθε ποτήρι με τη κρέμα του μείγματος και τα αφήνετε εκτός ψυγείου για περίπου μια ώρα.
- Γαρνίρετε με ψιλοκομμένες μπανάνες και βάζετε τα ποτήρια για 2 με 3 ώρες στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο.