Στο πλευρό των παιδιών της «ΕΛΠΙΔΑΣ» βρέθηκε χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με πρωτοβουλία του προέδρου της ομάδας και διαχρονικού συμμάχου του Σωματείου, επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, σε μια χρονική στιγμή δύσκολη και συγκινησιακά φορτισμένη για την οικογένεια Βαρδινογιάννη, καθώς αυτή συμπίπτει με τη συμπλήρωση τριών μηνών από την απώλεια του αείμνηστου ευεργέτη του σωματείου Βαρδή Βαρδινογιάννη.
Σύσσωμη η ομάδα του Ολυμπιακού επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», προσφέροντας χαμόγελα και αισιοδοξία στα παιδιά που νοσηλεύονται.
![](/image/s320x/file/files/1/2025/02/olympiakos1.jpg)
Την ομάδα, υποδέχτηκαν η πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» και «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Μανώλης Παπασάββας, καθώς και μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, ενώ παρούσα ήταν η σύζυγος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Αθανασία, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ.
Η κ. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε θερμά την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη διαχρονική και ουσιαστική συμπαράστασή της στον αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο και ανανέωσε τη συνεργασία ΕΛΠΙΔΑΣ – Ολυμπιακού ανακηρύσσοντας την ομάδα «Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ 2025-2027»: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ. Η επίσκεψή σας είναι μια αξέχαστη στιγμή της ζωής τους. Τους δίνει μεγάλη δύναμη να νιώθουν ότι σας έχουν στο πλευρό τους. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, και εκ μέρους όλης της οικογένειας της ΕΛΠΙΔΑΣ, για την πολύτιμη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια! Είμαστε περήφανοι που σήμερα, στην αρχή της επετειακής σας χρονιάς, ανανεώνουμε τη συνεργασία μας ανακηρύσσοντας την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πρωταθλητή για την ΕΛΠΙΔΑ για τη διετία 2025-2027» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βαρδινογιάννη.
Εκπροσωπώντας τον κ. Μαρινάκη, ο αντιπρόεδρος της ομάδας και δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε την κ. Βαρδινογιάννη και τόνισε: «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη θερμή υποδοχή που τύχαμε. Έχει περάσει τουλάχιστον μία δεκαετία, όταν είχε την ιδέα ο πρόεδρός μας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, να συνδεθούμε με το Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα, ένα παιχνίδι, μία διασκέδαση προφανώς, αλλά εδώ είναι αυτοί που γεννιούνται πραγματικοί μαχητές και νικητές για τη ζωή. Να μεταφέρω το μήνυμα του προέδρου μας, του Βαγγέλη Μαρινάκη, της στήριξης του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, της συνεχόμενης επιθυμίας μας να είμαστε κοντά στα παιδιά αυτά. Έχουμε πει ξανά πως και η ζωή η δικιά μας, των ποδοσφαιριστών, του team, όλων, είναι μία καθημερινή μάχη για τη νίκη. Εδώ είναι μία μάχη για τη ζωή. Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας. Είναι και για εμάς μία από τις σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς όταν ερχόμαστε εδώ και βλέπουμε την ικανοποίηση των παιδιών, όταν βλέπουν τα ινδάλματά τους που είναι οι αθλητές. Και πραγματικά όταν είσαι εθελοντής, νιώθεις καλύτερα μέσα σου. Αν διαβάζαμε στην ελληνική εγκυκλοπαίδεια για το ρόλο ενός εθελοντή, αυτός θα ήταν της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και χαιρόμαστε και εμείς, γιατί όταν έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά, και σε όλους εσάς που κάνετε έναν μεγάλο αγώνα, αισθανόμαστε και εμείς πιο σημαντικοί και καλύτεροι άνθρωποι. Χαιρόμαστε που μας έχετε καταστήσει και Πρωταθλητές. Το έχουμε συνηθίσει, αλλά αυτό το Πρωτάθλημα είναι για εμάς ιδιαίτερα ξεχωριστό και σημαντικό».
![](/image/s320x/file/files/1/2025/02/olympiakos4.jpg)
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο, δήλωσε: «Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση που δέχτηκα, για να είμαι εδώ μαζί σας. Γιατί σήμερα μας βοηθάτε να καταλάβουμε πόσο ασήμαντο είναι το ποδόσφαιρο σε σχέση με άλλα πράγματα στη ζωή και το πόσο σημαντικό είναι να βρισκόμαστε εδώ κοντά σας. Είναι πολύ πιο σημαντικό απ’ αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο. Είναι σημαντικό το ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχουν πράγματα στη ζωή που είναι πιο σημαντικά».
![](/image/s320x/file/files/1/2025/02/olympiakos2.jpg)
Από την πλευρά του, ο διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» και «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Μανώλης Παπασάββας ενημέρωσε αναλυτικά για το έργο που επιτελείται στη Μονάδα, αναφέροντας ανάμεσα στα άλλα: «Το Ογκολογικό μας Νοσοκομείο συνεχίζει να υπηρετεί το όραμα της αείμνηστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, ακολουθώντας όλες τις εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης και παρέχοντας τη δυνατότητα στους μικρούς μας ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε καινοτόμες και πρωτοποριακές θεραπείες. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 47.000 νοσηλείες, 209.100 ημερήσιες νοσηλείες, 1.500 μεταμοσχεύσεις, 20 κυτταρικές θεραπείες και 3 θεραπείες με γονιδιακή τροποποίηση».
Αμέσως μετά, ο κ. Μώραλης παρέδωσε ακόμη μία χρονιά στην κ. Βαρδινογιάννη μια επιταγή για τη στήριξη του έργου της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, καθώς και ένα συμβολικό αναμνηστικό για τα 100 χρόνια της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
![](/image/s320x/file/files/1/2025/02/olympiakos.jpg)
Η κ. Βαρδινογιάννη, από την πλευρά της, σε αναγνώριση της μεγάλης στήριξης της ΠΑΕ Ολυμπιακός πρόσφερε ένα συμβολικό γλυπτό για τον πρόεδρο της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ τίμησε ακόμη για τη στήριξή τους τον δήμαρχο Πειραιά και αντιπρόεδρο της ομάδας Γιάννη Μώραλη, τον προπονητή της ομάδας Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και πρόσφερε αναμνηστικά από τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Κατόπιν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας επισκέφθηκαν τους μικρούς ασθενείς της Μονάδας, περνώντας απ‘ όλα τα δωμάτια, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και τους πρόσφεραν μια μπάλα ποδοσφαίρου με τις υπογραφές τους και ένα κασκόλ του Ολυμπιακού, δίνοντάς τους δύναμη και αισιοδοξία που τόσο πολύ έχουν ανάγκη.