Το τιμητικό βραβείο για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο παρέλαβε το Σάββατο ο Ρίτσαρντ Γκιρ στα βραβεία «Goya» της Ισπανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Η βραδιά, ωστόσο, δεν είχε μόνο εορταστικό χαρακτήρα, καθώς από τη σκηνή του «Palacio de Congresos de Granada», ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ εξαπέλυσε φραστική επίθεση κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «νταή και κακοποιό».
Δυστυχώς, έχουμε εκλεγμένους αξιωματούχους που δεν μας εμπνέουν με τον τρόπο που θα θέλαμε», δήλωσε. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο στην Αμερική, όπου έχουμε έναν νταή και κακοποιό για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά δεν είναι μόνο στην Αμερική, είναι παντού».
Σημειώνεται ότι Ρίτσαρντ Γκιρ μετακόμισε οριστικά στη Μαδρίτη με τη σύζυγό του, Αλεξάνδρα Σίλβα.
Δείτε το σημείο από το 05:07: