«Στενοχωρήθηκα που δεν βγήκα» ανέφερε ο δεύτερος επιλαχών ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά «Buongiorno» στο Mega.
«Δεν ήταν μόνο η προσωπική μου επιθυμία να βρεθώ εκεί και να είμαι σε περιβάλλον που νόμιζα ότι θα μου άρεσε λίγο περισσότερο από το ελληνικό. Νομίζω ότι μου πήγαινε παραπάνω. Ήταν και όλες οι υπόλοιπες αντιδράσεις που είχε μετά με τη δουλειά με την προσωπική ζωή. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κόστος που έπρεπε να διαχειριστώ».
Παράλληλα, ο ηθοποιός ανέφερε πως έμεινε έξω από τα φετινά σίριαλ, καθώς ασχολούνταν με την προεκλογική του εκστρατεία. «Επειδή η προεκλογική περίοδος ήταν πάνω στο στήσιμο των σίριαλ, δεν μπορούσα να είμαι σε αυτή τη διαδικασία. Κέρδισα άλλα πράγματα που ήταν πολύ πιο ωραία. Ασχολούμαι με την πολιτική ακόμη κανονικά. Όχι με τον ρυθμό που το έκανα μέχρι τις εκλογές, υπάρχουν και κάποιες ισορροπίες που έχουν αλλάξει στην Αριστερά. Αν δεν είσαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν είναι πολύ εύκολο.
Είναι πραγματικά ωραίος χώρος, αν το αντιμετωπίζεις καλά. Φροντίζω σε όλη μου τη ζωή ό,τι θέσεις κι αν έχω, είμαι και ξεκάθαρος και πάρα πολύ ήσυχος. Και ακραίος να είσαι, αν δεν με προσβάλεις, δεν έχω κανένα θέμα. Δεν είμαι ακραίος ή πολωτικός. Δεν θα άλλαζα κάτι εγώ. Ένας άνθρωπος δεν αλλάζει κάτι μόνος του. Καταλαβαίνεις πολύ γρήγορα ότι το καλύτερο δυνατό που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάχνεις ομάδες. Οι μειοψηφίες αλλάζουν την πλειοψηφία. Αυτό ήθελα να κάνω εκεί, είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη».
Τέλος, σχετικά με τη διάσπαση του Κινήματος Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση του Στέφανου Κασσελάκη, ανέφερε: «Εγώ στον ΣΥΡΙΖΑ είμαι. Η Αριστερά δεν έχει αλλάξει. Ο καθένας προσπαθεί, επειδή υπάρχει κενό στον χώρο της Κεντροαριστεράς, νομίζει ότι μπορεί να κάνει ένα δικό του κομμάτι. Πρέπει να αλλάξει το σκεπτικό των ανθρώπων και όχι να κάνουμε κόμματα και να λέμε “εγώ θα σώσω”. Αν πας με μοναδικό σκεπτικό να πάρεις το μερίδιο που δεν ψηφίζει, αν τους δεις σαν πελάτες, τελείωσες».