Υλικά
- 1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά γύρω 1,5 κιλό
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 300 γρ. τρυφερά φύλλα από αντίδια
- ½ κιλό τρυφερά φύλλα μαρουλιού
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 αβγά
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τη συκωταριά και βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Τη ζεματάμε για 10 λεπτά μέσα στο νερό.
- Τη βγάζουμε, την καθαρίζουμε καλά από τα περιττά λίπη και το λαρύγγι και τη ψιλοκόβουμε.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ταυτοχρόνως τα τριμμένα κρεμμύδια, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη ψιλοκομμένη συκωταριά τουλάχιστον για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό.
- Αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Χοντροκόβουμε τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού.
- Τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα πιέζοντάς τα για να χωρέσουν, σκεπάζουμε, τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις πάρει βράση ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου ½ ώρα. Όσο μαγειρεύονται ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
- Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια, χτυπάμε μια σφικτή μαρέγκα και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν, τα ενώνουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ζουμί από την κατσαρόλα.
- Αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.