Υλικά
- 1 μέτριο λάχανο λευκό
- 150 γρ. λουκάνικο Λευκάδος
- 400 γρ. ξυνοτύρι Μυκόνου
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- φύλλα από νεαρό σπανάκι για ντεκόρ
Εκτέλεση
- Κόβουμε το λάχανο σε φέτες πάχους 2.5 cm και το βράζουμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Κατόπιν το βουτάμε και το παγώνουμε απευθείας σε νερό με πάγο και το στραγγίζουμε.
- Το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το ψήνουμε στην σχάρα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά προσεκτικά χωρίς να μας καεί.
- Σε ένα κρύο τηγάνι περνάμε ελαφρώς τις φέτες από το λουκάνικο Λευκάδος απλώνουμε το ξυνοτύρι επάνω από το λάχανο και στο τέλος βάζουμε το λουκάνικο, το ξυνοτύρι τρίβουμε φρέσκο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.