Υλικά
- 150 γρ. μπισκότα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- ξύσμα από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού.
- Τοποθετούμε σε μία φόρμα τάρτας ή κατά προτίμηση σε τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., πιέζοντας τη ζύμη προς τα κάτω και προς τα τοιχώματα.
- Ανακατεύουμε τους κρόκους με το ζαχαρούχο, ξύσμα από 2 λεμόνια και χυμό από 4. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύουμε καλά και μ’ αυτήν γεμίζουμε την τάρτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15-20 λεπτά.