Υλικά

  • 150 γρ. μπισκότα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ξύσμα από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Τοποθετούμε σε μία φόρμα τάρτας ή κατά προτίμηση σε τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., πιέζοντας τη ζύμη προς τα κάτω και προς τα τοιχώματα.
  3. Ανακατεύουμε τους κρόκους με το ζαχαρούχο, ξύσμα από 2 λεμόνια και χυμό από 4. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύουμε καλά και μ’ αυτήν γεμίζουμε την τάρτα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 15-20 λεπτά.