Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
- ½ κιλό μπρόκολο βρασμένο
- 1 κιλό γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
- 200 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο για τα ζυμαρικά
- 3 φλυτζ. τσαγιού ζουμί από τις γαρίδες
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 κουτ. γλυκού συμπυκνωμένη ντομάτα
- 5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας εστραγκόν
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
- Καίμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν χωρίς σβόλους.
- Προσθέτουμε το εστραγκόν και λίγο – λίγο το ζουμί από τις γαρίδες, τον τοματοχυμό και τον κύβο.
- Αφήνουμε να βράσουν 3’, σβήνουμε και προσθέτουμε, την κρέμα και το 1/3 από το τυρί.
- Σε μεγάλη πιατέλα στρώνουμε τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.
- Από πάνω στρώνουμε τις γαρίδες, το μπρόκολο πασπαλίζουμε με τυρί, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.