Υλικά
- 1 κούπα σάλτσα μπάρμπεκιου
- 2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα περίπου 400 γραμμάρια
- 2 κούπες στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους για 10 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά.
- Κατόπιν το τοποθετούμε σε ξύλο κοπής, με ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι το ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε ένα ταψί για πίτσα και αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας και καλύπτουμε όλο το ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και βάζουμε πάνω από τη ζύμη.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το κρεμμύδι και καλύπτουμε με το τυρί.
- Βάζουμε την πίτσα, στην χαμηλότερη σκάλα του φούρνου και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Κόβουμε σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.