Υλικά

  • 2 φρέσκα ματσάκια σπαράγγια
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικο
  • 1 λεμόνι
  • 50 γρ.παρμεζάνα
  • 10 ντοματίνια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα σπαράγγια στη μέση. Κρατάμε το τρυφερό μέρος (το επάνω κομμάτι) και το κάτω κομμάτι το χαράζουμε, το ξεφλουδίζουμε και κρατάμε το τρυφερό τους μέρος.
  2. Τα πλένουμε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε.
  3.  Βάζουμε τα τρυφερά κομμάτια από το επάνω μέρος των σπαραγγιών σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
  4. Τα ελέγχουμε για να δούμε αν μαλάκωσαν και τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα βάζοντας τα σε παγωμένο νερό για να μη χάσουν το πράσινο χρώμα.
  5. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε τηγάνι με μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο τα τρυφερά κομμάτια που κρατήσαμε από το κάτω μέρος κι αλατοπιπερώνουμε.
  6. Σβήνουμε με μια κουταλιά της σούπας από την κρέμα βαλσάμικο. Τα βάζουμε σε πιατέλα και από πάνω  τοποθετούμε τα βρασμένα σπαράγγια.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και διακοσμούμε με τα ντοματίνια, λωρίδες παρμεζάνας και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
  8. Ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα,το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την υπόλοιπη κρέμα βαλσάμικο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.