Υλικά
- 2 φρέσκα ματσάκια σπαράγγια
- 150 ml ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικο
- 1 λεμόνι
- 50 γρ.παρμεζάνα
- 10 ντοματίνια
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα σπαράγγια στη μέση. Κρατάμε το τρυφερό μέρος (το επάνω κομμάτι) και το κάτω κομμάτι το χαράζουμε, το ξεφλουδίζουμε και κρατάμε το τρυφερό τους μέρος.
- Τα πλένουμε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε τα τρυφερά κομμάτια από το επάνω μέρος των σπαραγγιών σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
- Τα ελέγχουμε για να δούμε αν μαλάκωσαν και τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα βάζοντας τα σε παγωμένο νερό για να μη χάσουν το πράσινο χρώμα.
- Σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε τηγάνι με μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο τα τρυφερά κομμάτια που κρατήσαμε από το κάτω μέρος κι αλατοπιπερώνουμε.
- Σβήνουμε με μια κουταλιά της σούπας από την κρέμα βαλσάμικο. Τα βάζουμε σε πιατέλα και από πάνω τοποθετούμε τα βρασμένα σπαράγγια.
- Αλατοπιπερώνουμε και διακοσμούμε με τα ντοματίνια, λωρίδες παρμεζάνας και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
- Ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα,το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την υπόλοιπη κρέμα βαλσάμικο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.