Υλικά
- 800 γραμμάρια ντομάτες λιωμένες
- μισό κιλό γαρίδες
- 350 γραμμάρια ζυμαρικά
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι βότκα
- 6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εντωμεταξύ λιώνετε το βούτυρο σε και κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι.
- Σοτάρετε ελαφρά για 5 έως 7 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις ντομάτες, τη βότκα, την κρέμα και το ξύσμα λεμονιού.
- Ανακατεύετε, αυξάνετε τη θερμότητα και αφήνετε να σιγοβράσει. Στη συνέχεια μόλις βράσει η σάλτσα προσθέτετε τι γαρίδες και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.
- Στα μισά του χρόνου ρίχνετε και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.