Υλικά

  • 800 γραμμάρια ντομάτες λιωμένες
  • μισό κιλό γαρίδες
  • 350 γραμμάρια ζυμαρικά
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι βότκα
  • 6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Εντωμεταξύ λιώνετε το βούτυρο σε και κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι.
  3. Σοτάρετε ελαφρά για 5 έως 7 λεπτά.  Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις ντομάτες, τη βότκα, την κρέμα και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Ανακατεύετε, αυξάνετε τη θερμότητα και αφήνετε να σιγοβράσει. Στη συνέχεια μόλις βράσει η σάλτσα προσθέτετε τι γαρίδες και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.
  5.  Στα μισά του χρόνου ρίχνετε και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.