Υλικά
- 500 γρ. ρύζι ταϊλανδέζικο Jasmine
- 300 γρ. σπαράγγια
- 200 γρ. καβούρι κονσέρβας
- 1 καυτερή πιπεριά (τσίλι)
- 1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
- 100 γρ. φύτρα σόγιας πλυμένα και στραγγισμένα
- 3 κουταλιές σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 4-5 ντοματάκια κομμένα στη μέση
- αλάτι
- πιπέρι πράσινο
Εκτέλεση
- Βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά. Έπειτα κόβετε το 1/3 περίπου από το σκληρό κοτσάνι των σπαραγγιών και τα βράζετε 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζετε, κρατάτε μερικά για τη διακόσμηση και ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα.
- Ψιλοκόβετε επίσης την καυτερή πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την κόκκινη πιπεριά.
- Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές. Προσθέτετε τα σπαράγγια, το σχοινόπρασο και τα φύτρα της σόγιας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.
- Κατόπιν ρίχνετε το ρύζι και τη σάλτσα της σόγιας και τέλος το καβούρι στραγγισμένο και κομματιασμένο. Το αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και συγχρόνως ανακατεύετε καλά.
- Πασπαλίζετε το ρύζι με πράσινο πιπέρι και το σερβίρετε. Γαρνίρετε με τα σπαράγγια και τα ντοματάκια κομμένα στη μέση.