Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλο
- 1 ½ φλιτζ. ρύζι
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σούπας τυρί κρέμα
- 1 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
- αλάτι
- φρεσκοτριμένο πιπέρι
- 1 κύβο μυρωδικών
- 1 ποτήρι του κρασιού κρασί ξερό λευκό
- 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα (αν έχουμε φρέσκα ακόμα καλύτερα)
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι για περίπου 10′, αφού ετοιμαστεί το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον κύβο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα το ρύζι μας.
- Κόβουμε σε κύβους το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι να τσιγαριστεί.
- Αφού πάρει λευκό χρώμα το περιχύνουμε με το κρασί μαζί με τα μανιτάρια και το αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να πιει λίγο το ζουμί του.
- Έπειτα ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά.
- Αφού έχει ετοιμαστεί, ρίχνουμε και το ρύζι μαζί με το καλαμπόκι στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και είναι έτοιμο για το τραπέζι.