Υλικά
- 6 ώριμα ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 250 γραμμάρια ανθότυρο
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 125 ml γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 6 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
- 2 κρόκοι αυγών επιπλέον
- 3 κουταλιές της σούπας νερό
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 150 γραμμάρια αλεύρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με άνω και κάτω αντίσταση. Χωρίζετε τους κρόκους των 6 αυγών από τα ασπράδια.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τους κρόκους με το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Κοσκινίζετε και προσθέτετε λίγο – λίγο το αλεύρι και ανακατεύετε προσεκτικά με μία τρυπητή κουτάλα.
- Χτυπάτε επίσης τα ασπράδια και τα προσθέτετε.
- Ρίχνετε τη ζύμη σε μία φόρμα, στην οποία έχετε προηγουμένως στρώσει αντικολλητικό χαρτί και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Αναμιγνύετε τους υπόλοιπους 2 κρόκους, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, τη ζάχαρη και το γάλα σε μπεν μαρί μέχρι να δημιουργηθεί σφιχτή κρέμα.
- Διαλύετε στην κρέμα τη ζελατίνα. Αφήνετε την κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος. Αναμιγνύετε το ανθότυρο με τη σφιχτή κρέμα και προσθέτετε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος.
- Απλώνετε την κρέμα στην αφράτη ζύμη και γαρνίρετε με τα ακτινίδια κομμένα σε φέτες. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή σιρόπι της επιλογής σας και σερβίρετε.