Υλικά
- 1 πακέτο κανελόνια άβραστα
- 1 πακέτο σπανάκι κατεψυγμένο
- 1 κρέμα γάλακτος
- διάφορα κίτρινα τυριά που να λιώνουν
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
- λίγο άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο.
- Ρίχνετε και το σπανάκι να τσιγαριστεί και να πιει ελαφρώς τα υγρά του.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τη μισή κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις. Πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο.
- Τ’ αφήνετε σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι ρίχνετε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο.
- Τσιγαρίζετε ελαφρά και ρίχνετε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη ζάχαρη και αφήνετε να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά.
- Μόλις κρυώσει το σπανάκι, ρίχνετε μπόλικο τυρί, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε.
- Σε ένα ταψί, βάζετε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίστε να γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα σπανάκι-τυρί με την βοήθεια ενός κορνέ σακούλας.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
- Ρίχνετε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις.
- Τα κανελόνια δεν χρειάζονται βράσιμο πριν το γέμισμα γιατί μαγειρεύονται στον φούρνο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.