Υλικά
- 225 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο espresso
- ⅓ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- περίπου 12 μπισκότα σοκολάτας τριμμένα
- ½ φλιτζάνι baileys
- 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος κρύα
- 113 γραμμάρια φρέσκα σμέουρα, πολτοποιημένα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη στο κάδο του μίξερ και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα.
- Σε ένα μεγάλο ποτήρι χτυπήστε το baileys μαζί με το κακάο και τη σκόνη εσπρέσο.
- Προσθέστε το μείγμα στο κάδο του μίξερ, ξύνοντας τις πλευρές προς τα κάτω με μια σπάτουλα σιλικόνης και συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα.
- Στη συνέχεια χτυπάτε και την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και την ενσωματώνετε μέσα στο μείγμα του μίξερ και με απαλές κινήσεις διπλώνετε το μείγμα.
- Σε μικρά ποτήρια απλώνετε, το στρώμα της μους με τα ψίχουλα μπισκότο και τον πουρέ σμέουρων. Σερβίρετε κρύο.