Υλικά
- μισό κιλό παντζάρια (τους βολβούς μόνο)
- 2 ντομάτες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 7 1/2 φλιτζάνια νερό (στο οποίο έχει βράσει ένα ματσάκι σέλινο)
- χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε για 5 λεπτά το σέλινο.
- Καθαρίζετε και κόβετε τα παντζάρια σε μικρούς κύβους.
- Αφαιρείτε τους σπόρους και τα κοτσανάκια από τις πιπεριές. Τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
- Ρίχνετε το λάδι στην κατσαρόλα, μαζί με τα παντζάρια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 60 λεπτά.
- Μόλις γίνει, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και την αφήνετε να κρυώσει. Μετά την περνάτε από το μούλτι ή μπλέντερ. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.