Υλικά

  • 1 κούπα μούσλι
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής και το λευκό, το μούσλι, το αλάτι και τη μαγιά.
  2. Ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκούβα και βάζουμε το μέλι, το ελαιόλαδο και μία κούπα νερό. Ζυμώνουμε κι αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο νερό.
  3. Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου και την κάνουμε στρόγγυλο καρβέλι για να την βάλουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
  4. Βρέχουμε τα χέρια και περνάμε από πάνω το καρβέλι.
  5. Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες βρώμης. Χαράζουμε με το μαχαίρι, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το ψωμί για 35 λεπτά.