Υλικά
- 1 κούπα μούσλι
- 2 1/2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
- 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
Εκτέλεση
- Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής και το λευκό, το μούσλι, το αλάτι και τη μαγιά.
- Ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκούβα και βάζουμε το μέλι, το ελαιόλαδο και μία κούπα νερό. Ζυμώνουμε κι αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο νερό.
- Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου και την κάνουμε στρόγγυλο καρβέλι για να την βάλουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
- Βρέχουμε τα χέρια και περνάμε από πάνω το καρβέλι.
- Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες βρώμης. Χαράζουμε με το μαχαίρι, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε το ψωμί για 35 λεπτά.