Υλικά
- 1 ½ κιλό παϊδάκια
- χυμό από 3 λεμόνια
- αλάτι χοντρό
- αλάτι ψιλό
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- πιπέρι
- 2 κ. σούπας μουστάρδα
- 1 κ. σούπας πάπρικα
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Χτυπάτε σε ένα μπλέντερ το χυμό λεμονιού, λίγο πιπέρι, τη μουστάρδα, τη πάπρικα και το ελαιόλαδο.
- Πλένετε τα παϊδάκια, τα στεγνώνετε από τα νερά και τα αφήνετε στην άκρη.
- Ανάβετε τα κάρβουνα, βάζετε τη σχάρα κοντά στη φωτιά και ρίχνετε στα κάρβουνα λίγο χοντρό αλάτι.
- Ψήνετε κάθε πλευρά από 2 λεπτά, ανεβάζετε τη σχάρα σε ψηλότερο επίπεδο και τα αλείφετε με τη σάλτσα. Ψήνετε κάθε πλευρά από 4 -7 λεπτά.
- Τα πολύ μικρά και λεπτά κομμάτια χρειάζονται λιγότερο χρόνο, οπότε τα γυρίζετε νωρίτερα. Μόλις τα βγάλετε από τη φωτιά προσθέτετε το αλάτι και σερβίρετε.