Υλικά
- 1 συσκευασία πέννες
- 500 γραμμάρια ντοματίνια
- 350 γραμμάρια στραγγισμένη φρέσκια μοτσαρέλα (μπορούμε να αγοράσουμε μπαλάκια)
- 1 ματσάκι βασιλικός
- 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 5 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 60 γραμμάρια κουκουνάρι
- χοντρό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα ντοματίνια και αφαιρούμε το κοτσάνι.
- Στη συνέχεια, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε σε μπολ ή σε πιατέλα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, ανοίγουμε τη φωτιά και καβουρδίζουμε πολύ ελαφρά το κουκουνάρι.
- Όταν το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει, πριν το προσθέσουμε στη σαλάτα μας.
- Χτυπάμε στο γουδί το βασιλικό με το χοντρό αλάτι και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά σε μικρές ποσότητες την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και το πιπέρι.
- Όταν τα υλικά πολτοποιηθούν και γίνουν σαν κρέμα, μοιράζουμε την κρέμα αυτή πάνω στα ντοματίνια.
- Εάν δεν έχουμε γουδί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μούλτι για να πολτοποιήσουμε τα υλικά. Ταυτόχρονα βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και στραγγίζετε.
- Γαρνίρουμε τη σαλάτα μαζί με τις πέννες και φύλλα βασιλικού.