Υλικά

  • 1 συσκευασία πέννες
  • 500 γραμμάρια ντοματίνια
  • 350 γραμμάρια στραγγισμένη φρέσκια μοτσαρέλα (μπορούμε να αγοράσουμε μπαλάκια)
  • 1 ματσάκι βασιλικός
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 60 γραμμάρια κουκουνάρι
  • χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα ντοματίνια και αφαιρούμε το κοτσάνι.
  2. Στη συνέχεια, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε σε μπολ ή σε πιατέλα.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, ανοίγουμε τη φωτιά και καβουρδίζουμε πολύ ελαφρά το κουκουνάρι.
  4. Όταν το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει, πριν το προσθέσουμε στη σαλάτα μας.
  5. Χτυπάμε στο γουδί το βασιλικό με το χοντρό αλάτι και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά σε μικρές ποσότητες την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι και το πιπέρι.
  6. Όταν τα υλικά πολτοποιηθούν και γίνουν σαν κρέμα, μοιράζουμε την κρέμα αυτή πάνω στα ντοματίνια.
  7. Εάν δεν έχουμε γουδί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μούλτι για να πολτοποιήσουμε τα υλικά. Ταυτόχρονα βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και στραγγίζετε.
  8. Γαρνίρουμε τη σαλάτα μαζί με τις πέννες και φύλλα βασιλικού.