Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ¾ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
- ¾ φλιτζανιού και 3 κουταλιές της σούπας σκόνη άγλυκο κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι νερό και 2 κουταλιές νερό
- ¼ φλιτζανιού σως μήλου προαιρετικά
- ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 250 γραμμάρια μαλακό τυρί κρέμα
- ¾ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 6 κουταλιές της σούπας μερέντα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Ρίξτε το νερό, τη σως μήλου και το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Απλώστε ομοιόμορφα σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το τυρί κρέμα, ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Ζεσταίνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μαλακώσει και να αδειάζεται εύκολα.
- Ρίξτε ομοιόμορφα το μείγμα από το τυρί κρέμα και την μερέντα και κάντε με ένα μαχαίρι σχέδια να πάει παντού το μείγμα.
- Ψήστε για 25 έως 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το κόψετε σε τετράγωνα.