Υλικά
- 2 κούπες ρύζι αρμπόριο
- 1 κούπα αρακά
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 κουταλιές βούτυρο
- μισή κούπα λευκό ξηρό κρασί
- 6 κούπες ζεστό ζωμό κοτόπουλου εμπορίου
- 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κούπα φλούδες παρμεζάνας
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον αρακά και το ζωμό, 1/2 κούπα κάθε φορά, περιμένοντας να εξατμιστεί πριν το επόμενο.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός και το ρύζι να ετοιμαστεί.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φλούδες παρμεζάνας και λίγο ξύσμα λεμονιού.