Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνια νερό
- 3/4 φλιτζανιού κινόα
- 1 λεμόνι για τον χυμό και το ξύσμα του
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε φέτες (χωρίς σπόρια)
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεπλύνετε την κινόα σε ένα λεπτό κόσκινο κάτω από νερό της βρύσης για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνετε το νερό μέχρι τη μέση μια κατσαρόλας (μικρού μεγέθους) και αφήνετε να πάρει μια βράση. Αφού βράσει το νερό, τότε ρίχνετε την κινόα και χαμηλώνετε την εστία.
- Σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά με κλειστό καπάκι. Μην ανακατεύετε την κινόα ενώ βράζει.
- Μόλις τελειώσετε το βράσιμο (το νερό θα πρέπει να έχει απορροφηθεί και η κινόα θα έχει φουσκώσει), κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να καθίσει για 5 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο και το αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύετε μια φορά την κινόα με ένα πιρούνι και ρίξτε τη στο μείγμα λεμονιού.
- Προσθέστε τη ντομάτα, την πιπεριά, το κομμένο σε φέτες αγγούρι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρετε ζεστή τη σαλάτα.