Υλικά

  • 100 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 1 αυγό
  • 60 γραμμάρια γάλα φρέσκο
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1 βανίλια
  • 5 γραμμάρια μαγειρική σόδα
  • 1 μήλο (περίπου 120 γραμμάρια, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο)
  • 60 γραμμάρια καρύδια, ψιλοτριμμένα

Εκτέλεση

  1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα προς δυνατή για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά, έως ότου το μείγμα γίνει λείο.
  3. Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, προσθέτουμε λίγο- λίγο το γάλα και σταδιακά το αλεύρι, την κανέλα, τη βανίλια και τη σόδα.
  4. Μετά από 2 λεπτά, σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το μήλο και το καρύδι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
  6. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και με ένα κουτάλι παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και αφού το πλάθουμε στρογγυλό και το πατικώνουμε το βάζουμε στο ταψί. (Το μέγεθος εξαρτάται απτό πόσο μεγάλα ή μικρά τα θέλουμε.)
  7. Προσέχουμε να αφήσουμε απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 20 λεπτά.